Kontors- och butikslokaler på Studenternas

Här finns 10 600 kvadratmeter kontor och kommersiella ytor för dig som letar efter en unik arbetsmiljö mitt i Uppsala. Studenternas ligger intill Stadsträdgården på gångavstånd från Uppsala resecentrum. Ett oslagbart läge – centralt i en växande storstad och samtidigt mitt i ett vackert parkområde.

Nya möjligheter till etablering

Studenternas är en av Sveriges mest anrika idrottsplatser sedan 1909. En modern arena som inte bara är en fotbollsplan utan också en plats för möten, event och kommersiella ytor för företag och verksamheter. Allt klart för inflyttning.

Se våra lediga lokaler på objektvision.se

Hur lugnt som helst. Men ändå nära till allt.

Inte ens Uppsalaborna själva tänker så ofta på det, men sett till var de flesta arbetsplatserna finns och var de flesta bor ligger Studenternas mitt i Uppsala. Antagligen är det lugnet och parkmiljön som förvillar.

På andra sidan gatan finns Akademiska sjukhuset som är granne med Uppsala Science Park som i sin tur är granne med Uppsala universitet.

Från Studenternas promenerar du på tio minuter till Stora torget. Lika kort är det till stationen och därifrån är det 18 minuter till Arlanda och 30 till Stockholm C. Tar du bilen och undviker rusningstrafiken är du ute på motorvägen på mindre än tio minuter.

Lunch i skogen, vid Fyrisån eller mitt i stan.

Inramad av Stadsträdgården, Fyrisån och skogen på Uppsalaåsen kommer Studenternas att hävda sig – även internationellt – som en av de vackrast belägna fotbollsarenorna. Den fördelen får även den som hyr kontor och lokaler del av. Vill man äta lunch här kan man naturligtvis göra det i arenans restaurang eller ta en kort promenad in till de andra restaurangerna i city.

Eller så tar man helt enkelt sin matlåda och sätter sig i parken, vid kanten av Fyrisån eller i skogen uppe vid Sten Sture-monumentet.

Gym på jobbet. Löprundan utanför dörren.

Den som vill träna på lunchen, eller före eller efter jobbet, har tillgång till ett stort gym i huset. Utanför dörren finns dessutom Uppsalas finaste cykel- och joggingstråk – tio vackra kilometer längs Fyrisån. Föredrar man mountainbike ligger stigarna i skogen på Upplandsåsen lika nära.

Fakta om Studenternas

Fastigheten ägs och drivs av Uppsala kommun arenor och fastigheter AB.

Kommersiella fastigheter

 • En fastighet, 8 våningar, kopplad till arenabyggnaden.
 • Total yta om 10 600 kvm för verksamheter, kontor, gym, med mera.
 • Café/restaurang, Brasserie21, i attraktivt läge mot Fyrisån med sol hela dagen.
 • Gym vid Entrétorget, Nordic Wellness.
 • Hyrs ut av fastighetsägaren Uppsala kommun arenor och fastigheter AB.

Fotbollsarenan

 • Uppsala kommun, idrotts och fritidsnämnden, hyr arenan av Uppsala kommun arenor och fastigheter AB. Kommunen hyr i sin tur ut till föreningar och eventorganisatörer.
 • Planytan på 7 140 kvm (105x68m) konstgräs.
 • Läktare för 8 400 sittande åskådare.
 • Södra torget – parkeringsyta mellan fotbollsarenan och bandyytorna.
 • Entrétorget – entré huvudläktare, VIP, gym och kontor.
 • Arenatorget – aktivitetstorg mot Stadsträdgården.

Hör gärna av dig till mig!

Söker du nya lokal och vill få en visning av våra kontors- och butiksytor?

Jennie Norlén
Fastighetsförvaltare

Intresseanmälan

Här kan du skicka din intresseanmälan till oss.

Du hittar det här i området

Brasserie21
Brasserie21 hittar du på Studenternas intill den vackra Stadsträdgården och den mysiga åpromenaden, ett fantastikst läge i det nordöstra hörnet av den nya fotbollsarenan. Här bjuds på en blandning av café och restaurang, ett brasserie med varierat utbud. Varmt välkommen.
Brasserie21

Stadsträdgården med åpromenaden och Stadsskogen intill
Stadsträdgården är öppen året om. På våren och sommaren sprakar parken av blomsterprakt när grönskan blommar ut i paradradplanteringarna. Här hittar du även åpromenaden som löper utmed Fyrisån, du kan både gå in mot Uppsala centrum och gå söderut mot naturskön miljö. Eller varför inte ta en promenad i den vackra Stadsskogen, ett populärt rekreationsområde med grönskande skog och leder för naturpromenader och cykelturer.
Stadsträdgården | Destination Uppsala

Parksnäckan
Välkommen till Parksnäckan. Uppsalas sommarscen mitt i Stadsträdgården som varit i gång i över 50 år och erbjuder ett brett program av artister och evenemang för både vuxna och barn.
Parksnäckan | Uppsala Stadsträdgård

Uppsala Minigolfpark
Söder om Stadsträdgården och Studenternas ligger Uppsala Minigolfpark som drivs av bangolfklubben Uppsala BGK. På plats finns tre 18-hålsanläggningar, totalt 54 hål, och man kan välja att spela på de golfliknande äventyrsbanorna med konstgräs eller de traditionella svenska filtbanorna med träsarger. En bana är inomhus, är av konstgräs och har lite kortare hål än utomhusbanan.
Uppsala Minigolfpark

Botaniska trädgården
Välkommen till ett av Uppsalas främsta utflyktsmål, med den storstilade barockträdgården, tvåhundraårigt orangeri och Uppsalas enda regnskog! I Botaniska trädgården ordnas visningar, konstutställningar och andra evenemang. Besök trädgården året om för att lära, inspireras och njuta av växtvärldens rikedom. Varje årstid har sina egna höjdpunkter.
Botaniska trädgården – Uppsala linneanska trädgårdar

Uppsala slott
På Uppsala slott, som började byggas av Gustav Vasa 1549, har många avgörande historiska händelser utspelat sig såsom Sturemorden 1567 och drottning Kristinas tronavsägelse den 6 juni 1654 i slottets Rikssal. Idag är slottet bostad för landshövdingen. Det inhyser även tre spännande museer; Uppsala konstmuseum och Vasaborgen. Här kan du även ta del av Uppsalas bästa utsikt genom en takvandring på slottstaket.
Uppsala slott | Destination Uppsala

Uppsala domkyrka
Uppsala domkyrka, Sveriges rikshelgedom, började uppföras på 1270-talet och invigdes 1435. Under sju århundraden har miljontals människor sökt sig hit. 125 000 ljus tänds årligen i ljusträden. Att delta i en guidad visning av domkyrkan eller museet Skattkammaren gör ditt besök extra minnesvärt.
Uppsala domkyrka – Svenska kyrkan Uppsala

Uppsala centrum
Shoppa, fika, äta eller bara njut av citypulsen och den vackra Uppsalamiljön. Här kan du promenera runt bland charmiga butiker i de kullerstenbelagda kulturkvarteren runt Fyrisån och S:t Eriks torg, eller längs med den populära gågatan där de flesta av stadens moderiktiga gallerior och butiker finns. Här hittar du också en mängd trevliga caféer och restauranger där du kan slå dig ner en stund.
Hem – Uppsala City
Göra i Uppsala | Destination Uppsala

Brasserie21
För oss var det stort att ta oss an Brasserie21, men vi kände att det skulle vara fantastiskt att få driva en verksamhet på Studenternas. Vi är ett lag här som håller ihop och hjälps åt, det är fantastiskt!
Danske Bank
Vi hade länge haft vårt kontor i en traditionell banklokal i city. Men när vi såg Studenternas tänkte vi genast wow! Ett lyft är en underdrift, det är en solklar förbättring för oss som jobbar.
ProHelia
Allt här på Studenternas andas hälsa och energi, från arenapulsen till de härliga omgivningarna med Stadsträdgården och åstråket, vilket passar vår verksamhet väldigt bra.

Våra hyresgäster

Intresseanmälan

Välkommen att fylla i dina önskemål så hör vi av oss inom kort.

Kontaktuppgifter

* Obligatoriska fält